Theatergroep Cactus - ACT about US
Jongeren zijn dol op cultuur: ze luisteren naar uiteenlopende muziekstijlen, de kleden zich volgende de laatste trends en worden dagelijks geconfronteerd met moderne vormgeving. Alleen het theater is een plek waar maar jongeren weinig te vinden zijn. Theatergroep Cactus probeert daarin verandering aan te brengen. Door theaterproducties te maken die niet over de hoofden van de jongeren heen gaan, maar die aansluiten bij hun eigen leefwereld. Theater over de jongeren zelf, oftewel: ACT about US.

De acteurs van Theatergroep Cactus zijn stuk voor stuk jongeren met zeer uiteenlopende achtergronden en culturen. Deze acteurs worden actief betrokken bij de productie van de voorstelling. Ze gaan op zoek naar het verhaal in zichzelf en vertellen dat op het toneel. Dat is het vertrekpunt voor het script dat in samenspraak met de jongeren wordt geschreven en waarin ruimte is voor ieders talent. Daarnaast wordt van de jongeren ook verwacht dat ze actief meehelpen met het 'vullen van de zaal'. En met succes! Bij alle voorstellingen is de zaal steevast tot de nok gevuld, veelal met bezoekers die voor het eerst in het theater komen.

Deelname aan de theaterproducties van Theatergroep Cactus is gratis, maar de deelnemende jongeren worden uiteraard wel geselecteerd op inzet en motivatie. Wil je zelf meespelen in een voorstelling van Theatergroep Cactus? Dan kun je het formulier onder het kopje 'Audities' invullen. Houd er wel rekening mee dat er helaas altijd meer aanmeldingen zijn dan plaatsen. Meer over de voorstellingen is te lezen onder het kopje 'Producties'. Voor het (gratis) bezoeken van een van de voorstellingen klik je op het kopje 'Reserveringen'.

Theatergroep Cactus is een initiatief van drama-docent Carolijn Leisink. Meer over haar werk is te vinden op haar website: www.carolijn.leisink.nl of via de contactgegevens op deze website. Het werk van Theatergroep Cactus wordt mede ondersteund door Theaterwerkplaats De Zaal, Huis van Puck, Gemeente Arnhem, wijkwinkel Klarendal, wijkwinkel het Broek, KCG, fonds Samenlevingsbeleid en Prins Bernhard Cultuurfonds.