PRIJZEN
Theatergroep Cactus is in 2011 genomineerd voor een Appeltje van Oranje en heeft de Soldaat van Oranjeprijs gewonnen!

SOLDAAT VAN ORANJE
Carolijn Leisink ontving uit handen van Karin Hazelhoff Roelfzma, de weduwe van de soldaat van oranje, een bedrag van 5000 euro voor theatergroep Cactus. Het geld is afkomstig uit het "fonds soldaat van oranje" dat projecten steunt die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan. (Foto:Jeanette Schols - Oranjefonds)Weduwe Soldaat van Oranje overhandigt prijs aan jonge vrouwen
zondag 18-09-2011

Dit is een origineel bericht van Oranje Fonds
Utrecht, 17 september 2011

Vandaag overhandigde Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van Erik Hazelhoff Roelfzema - de Soldaat van Oranje, een bedrag van 5000 euro aan Carolijn Leisink van Stichting Theatergroep Cactus uit Arnhem en aan Thekla Teunis van Stichting Move uit Utrecht. Het geld is afkomstig uit het Fonds Soldaat van Oranje dat projecten steunt die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan. Dit fonds is een zogenaamd Fonds op Naam bij het Oranje Fonds.

De producenten van Soldaat van Oranje - De Musical startten bij de lancering van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. Met dit 'fonds binnen het fonds' financiert het Oranje Fonds jaarlijks zeker één initiatief van een jong persoon die, net als de Soldaat van Oranje, een probleem in de samenleving aanpakt. In 2011 zijn dit de initiatieven van Carolijn Leisink en Thekla Teunis geworden. "Met het Fonds Soldaat van Oranje willen we het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema voortzetten. Wij zijn dan ook verheugd deze beide dames te kunnen steunen bij hun inzet voor een betere wereld", aldus Fred Boot, producent.

De dertigjarige Carolijn Leisink is dramadocente. Een aantal jaren geleden werd zij geraakt door het besef dat veel jongeren vooroordelen over elkaar hebben. Ze richtte Theatergroep Cactus op en ging door middel van theater met jongeren aan de slag met maatschappelijke thema's. Thekla Teunis, 26 jaar, is de oprichtster van Stichting Move. Deze organisatie zet zich in voor aandachtswijken in studentensteden. Met sportief maatschappelijke projecten maken ze wijken leuker en brengen ze kinderen en jongeren aan het sporten en met elkaar in contact. In hun aanpak is er steeds samenwerking tussen een studenten(sport)vereniging, woningcorporatie en scholen. Erik Hazelhoff Roelfzema stond voor zijn idealen. Carolijn en Thekla doen dat op de dag van vandaag ook en zijn daarom de eerst geselecteerde projecten van Fonds Soldaat van Oranje.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het 32 miljoen euro aan initiatieven die de sociale cohesie versterken. "Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De initiatieven van Carolijn en Thekla dragen hier aan bij en zijn aansprekende voorbeelden van particulier initiatief", aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mensen die het Fonds Soldaat van Oranje willen steunen, kunnen dit doen door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 888 444 t.n.v. Oranje Fonds te Utrecht, onder vermelding van 'Soldaat van Oranje'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet, mits bij publicatie Oranje Fonds / Jeannette Schols wordt vermeld, (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.